Långresa till södra Spanien

22 oktober 2019 admin

En långresa till Puerto Banus bjuder på både strosande i små gränder och lyxliv i den heta marinan. Den har plats för 1000 båtar och vill man se lyxiga yachter så är det rätt plats att vara på. Det finns även små gator att strosa på för att sedan sitta ner med en kaffe och bara njuta en stund. Varför inte prova desserten flan som påminner om creme brulé med en härlig kolasås på. Strandpromenaden är vacker och kantas av många restauranger där man kan prova en klassisk paella, och ett glas vino tinto till är aldrig fel.

 

Härliga stränder

I södra Spanien hittar man många fina stränder. En del kantas av hus och strandrestauranger medan andra kantas av skog och berg istället. Behöver man komma bort från allt ståhej så finns det pärlor att upptäcka för en mer avslappnad stranddag. Två vackra stränder som ligger i Nijar Natural Park är Playa de Monsul och Playa el Playazo. De båda har ett fint blått vatten och omges av rustika berg. Med sitt fina vatten passar det perfekt för snorkling så glöm ej packa ner snorkeln! Långresor till Puerto Banus passar perfekt för då har man mycket tid att upptäcka alla de härliga stränderna som finns i området.

 

 

Utflyktsmål

Förutom härliga stränder i södra Spanien så finns det många andra sevärdheter. Vill man uppleva kultur så är ett besök på Alhambra att rekommendera. Det var de muslimska morerna som byggde upp palatset och det bjuder på en häpnadsväckande arkitektur. I Malaga hittar man många muséer och kan lätt spendera en hel dag med att kika runt på Spaniens äldre kultur, men även den nutida konsten visas upp i staden. Staden Ronda som ligger på två berg och hålls samman av bron Puente Nuevo är en fantastisk syn. Man behöver boka en långresa för att hinna med alla sevärdheter.

Fler nyheter