En avkopplande semester på hotell i Gävle

29 mars 2021 jonas_olsson

Behöver du en avstickare från vardagen? Ibland behöver man en paus för att andas ut lite. Slippa allt som har med sysslor att göra och bara koppla av. Upptäcka delar av södra Norrland. Naturen där går knappt att jämföra med den i södra Sverige. 

Tät skog med berg och hav. Längs många vandringsleder kommer du att kunna gå. Utgår man från Gävle har man både Sundsvall och Stockholm inte alltför lång borta. Vill man ge sig ut på en riktig upptäcktsfärd kan man åka norrut och besöka Slåttdalsskrevan. Visst är det en bit ifrån, men kommer man från södra Sverige är det inte så långt i förhållande till distansen hem. 

Norrland är vackert att upptäcka under alla säsonger. Däremot behöver du ha med dig och på dig rätt kläder för de olika årstiderna. Myggorna är verkligen lika stora som det sägs. Vintern är kall och man behöver ordentligt med kläder. Våren hinner knappt hända när vintern lämnar och sommaren kommer. Hösten, liksom i resten av Sverige, består ofta av mycket regn. 

 

 

Ett rum att komma tillbaka till

Efter en lång dag med en massa sevärdheter är det skönt att komma tillbaka till sitt hotell i Gävle. Äntligen får benen vila lite. Det har varit en fantastisk dag och snart ska man gå ner och njuta av hotellets goda mat. Med alla olika maträtter som finns att välja mellan är det garanterat en som passar dina smaklökar. 

Detta är ett perfekt ställe både som ensam, men även för hela familjen att komma till. Att ha ett eget rum i slutet av dagen är alltid skönt. Badkaret ser tilltalande ut, där kommer man att spendera största delen av kvällen. Om man inte bestämmer sig för att gå ut igen. Kanske ska man kolla hur deras nattliv är? Träffa några härliga norrlänningar och sitta och snacka.

Fler nyheter

31 oktober 2023

Resa till Berlin