Charterresor blir populära igen

27 februari 2020 jonas_olsson

Vi vill ofta planera våra resor helt själva. Skräddarsy resor och aktiviteter och gärna boka lägenhetsboende för att känna oss som en av lokalbefolkningen. I många år har vi vänt chartern ryggen och töntstämplat den. Men faktum är att chartern är ett resesätt som är på väg tillbaka. I alla fall för dem som vill resa mer miljömedvetet. Och vad är det egentligen för fel med att resa i grupp och låta någon som är specialist planera allt? Det kan vara verkligt avkopplande.

 

Man behöver inte resa långt eller länge för att uppleva nya saker

Egentligen behöver man inte resa så värst långt bort för att uppleva något nytt. Det finns idag charter resor där man åker båt längs Göta Kanals vackraste sträckor. Eller vad sägs om att resa till Åland för att spana in alla vårtecken eller att åka på en dagskryssning med kända författare som berättar om sitt författarskap? Att resa i vår närhet och upptäcka dess guldkorn är något fint. I framtiden, om vi ska värna om vår miljö, kommer vi inte att kunna flyga kors och tvärs över jordklotet flera gånger om året. Vi måste lära oss att resa tillsammans igen och att inte åka så långt bort.

 

 

Att resa sakta med tåg, båt eller buss är det nya och hjälper oss även att stressa ner

Vi kanske inte heller har tid eller möjlighet att åka iväg i flera veckor eller månader. Då kan en weekendresa över helgen passa bra med olika upplevelser. Det finns många resor med fokus på mat och hälsa, som meditation och yoga. Även historiska resor finns att uppleva i vår närhet. Att resa sakta är det nya. Med buss, tåg eller kanske med båt. Det är ett resande som balanserar den stressiga vardagen hemma. Faktum är att det även hjälper oss att ladda våra batterier snabbare.

 

Fler nyheter

15 januari 2024

Berlin Sevärdheter