Boende i Ekerö erbjuder flykt från stress

14 oktober 2020 patrick_pettersson

Ett eget boende är en förutsättning för att kunna tillfredsställa även andra behov som hunger, kärlek, självförverkligande och annat. De grundläggande behoven måste tillgodoses först, menade åtminstone psykologen Abraham H. Maslow som myntade den berömda behovstrappan. 

Detta har andra spunnit vidare på och i ett par kommuner bland annat i Skåne genomför man ett projekt som kallas “Bostad först”. Det går ut på att hemlösa, och ibland missbrukare, får tillgång till ett eget boende innan de blivit rena från droger och alkohol. Man menar att boendet ger dem mycket bättre förutsättningar för att faktiskt komma ur missbruket. I många fall måste man annars ha lämnat missbruket innan man får chans till en egen bostad. 

 

Varierade boenden

Boende kan se ofantligt olika ut. Somliga bor väldigt trångt, kompakt och tillsammans med många andra människor i samma situation. Så är det för många studenter som bor i billiga studentkorridorer där man delar på kök och andra faciliteter med upp till ett tjugotal andra studenter.  

Andra har det bättre ställt och bor i stora villor med enorma tomter för tiotals, kanske till och med hundratals, miljoner. Alla som till exempel sett bilder på Eminems hus och trädgård vet att det är skillnad på boende och boende.  

 

 

Räddar äktenskap

 Sedan har man förstås mer tillfälliga boende som mer är en flykt för avkoppling än någonting annat. Dit hör exempelvis hotell, vandrarhem ochBoende i Ekerö. Dit man far för att komma undan från storstadslivets stress och press och bara vill vara för sig själva ett tag.  

Att åka bort till ett externt, kravlöst boende kan vara sådant som ibland räddar äktenskap från att gå i graven. För skiljas vill du väl ändå inte? En romantisk weekend på ett mysigt vandrarhem, eller ett lyxigt hotell för den delen, kan vara exakt vad ni behöver. Vänta inte med att boka. Gör det nu!

Fler nyheter

15 januari 2024

Berlin Sevärdheter