Att inreda ett Bed and Breakfast i Gävle

22 oktober 2020 william_eriksson

Inredning – vilken underbar värld av möjligheter! Och vilket megajobb det egentligen innebär! Du som försökt dig på att styla ditt egna hem vet hur svårt det kan kännas med alla färger och former. Hur ska man veta att man valt rätt? Men inget slår känslan av tillfredsställelse vid ett fullbordat arbete. När du kan se över ditt projekt och njuta av det snygga resultatet.

Nu har du gett dig in på något nytt. Det är inte ditt rum som ska stylas, utan ett helt hotell. Kanske ett bed and breakfast i Gävle. Var ska du börja? Här kan du läsa om några grundprinciper som bör guida dig i hela arbetet.

 

 

Helhetskänslan är A och O

När du inredde hemma, var det din egen smak som skulle fram. Inte så med hotellet. Här ska du lyckas med den fina konsten att styla flera olika rum i samma stil. Och den ska få många vilt olika människor att känna sig som hemma. Välj temat noggrant: är det till exempel ett lantligt B&B du har, ska det synas på inredningen. Hotellets personlighet ska märkas, men inte överrumpla gästerna. 

Det ska även vara lättstädat och luftigt. Personalen har ibland bara några minuter på sig per rum. Då gäller det att snabbt och effektivt kunna nå även de minsta skrymslen och vrår. Rätt val och placering av möbler kan bidra avsevärt till detta. 

Välj möbler och sängkläder av god kvalitet. Tänk på att dessa ska slitas mycket mer än din gamla filt där hemma. Det är billigare i längden att investera i dyrare trämöbler. De ser snygga ut längre, kan underhållas lättare och passar bra till de flesta inredningsstilar. Mönstrade mattor och textilier bidrar också till renheten, eftersom små fläckar inte syns lika lätt.

Allt ska passa till samma tema. Helhetsintrycket på ett hotell bidrar till trevnad hos gästerna.

Fler nyheter

15 januari 2024

Berlin Sevärdheter